Stații de dozare polimeri BSK®-POLY

Sistem de pregătire a soluției de polimeri

Stație de dozare polimeri BSK®-POLY
 • Scopul deshidratării nămolului este de a obține un procent ridicat de substanță uscată. În acest scop, se poate utiliza o centrifugă de înaltă performanță, special proiectată pentru deshidratarea nămolului. Cu toate acestea, separarea solid-lichid nu este foarte eficientă fără adaos de ajutoare de separare, pentru că există forțe puternice de legătură între apă și solidele conținute. Adăugarea unui așa-numit "polielectrolit" înlătură aceste forțe de legare și conduce la o asociere a particulelor solide ale nămolului cu formare a unor fulgi stabili, având astfel loc o separare fizică a lichidului și solidelor. În centrifugă are loc o separare spațială a fulgilor de nămol, considerabil mai grei (în raport cu densitatea lor), de către forțele centrifuge. În consecință, lichidul purtător (= supernatant) părăsește sistemul de deshidratare printr-un prea-plin, solidele concentrate în centrifugă fiind evacuate prin utilizarea unui sistem special într-un transportor elicoidal.

 • Nămolul are proprietăți fizice diferite, în funcție de compoziția apei uzate (influența industriei, calitatea apei etc.). Prin urmare, alegerea corectă a unui polielectrolit este o sarcină care trebuie rezolvată în primele luni de funcționare a unei stații de epurare. Testând diferitele tipuri de polielectrolit (cationic, anionic, combinat etc.), prin analize de laborator, formarea fulgilor de nămol și faza de separare pot fi determinate foarte precis. Polielectrolitul cel mai adecvat este apoi testat pentru utilizare practică și în cele din urmă utilizat pentru deshidratarea nămolului (în condiții reale).

 • Stațiile de dozare polimeri BSK® POLY, proiectate și fabricate de compania noastră, au sarcina de a pregăti pentru utilizare produsul concentrat. Astfel, polimerul este disponibil într-o așa-numită "soluție de lucru" și poate fi amestecat cu nămol. Prin utilizarea stației de dozare polimeri BSK® POLY, se obține complet automat soluția de polimeri necesară, conform cerințelor specifice.

 • Funcționarea automată a tuturor proceselor din cadrul sistemului de dozare este monitorizată și controlată prin intermediul unui panou de comandă integrat. Cu ajutorul unui ecran tactil, se pot modifica anumiți parametri de funcționare, în scopul de a răspunde în mod flexibil la condițiile procedurale.

 • Pe lângă concentratul de polimeri, se poate utiliza, de asemenea, pulbere granulată de polimeri. În acest scop, stația de dozare polimeri poate fi echipată cu o așa-numită "cuvă pentru material uscat"

 • Componentele de bază ale unei stații de dozare polimeri BSK® POLY sunt:

  • Recipient de bază cu una sau mai multe camere
  • Pompă pentru concentratul de polimeri
  • Cuvă de încărcare pentru pulberea de polimeri
  • Mixer(e) pentru obținerea soluției de polimeri
  • Pompă de dozare
  • Instrumente de măsurare
  • Panou de control cu PLC, de ex. Siemens

Referințe

Stațiile de dozare polimeri BSK®-POLY operează în stații de epurare din toată lumea.

Mai multe detalii în broșura de prezentare:
Stație de dozare polimeri BSK®-POLY pdf

Stație de dozare polimeri BSK®-POLY

Stație de dozare polimeri BSK®-POLY - SEAU Liești, România.
BSK® este marcă înregistrată a Biogest International® GmbH